Окупанти завершили перегрупування військ для наступу на сході України – Міноборони

Найбільше скупчення підрозділів військ РФ зафіксували в Ізюмі, зазначили у Міноборони України
Фото: EPA
Російські окупаційні війська завершили перегрупування підрозділів для наступу у східній операційній зоні України. Про це 18 квітня на брифінгу, який транслювали на YouTube-каналі UkraineMediaCentre Kyiv, повідомив представник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

"Наразі агресор практично завершив перегрупування військ для наступу у східній операційній зоні. Посилення наступального угруповання відбувається за рахунок перекидання додаткових російських підрозділів", – сказав Мотузяник.

За його словами, окупанти "завершують створення наступального угруповання". В Ізюмі (Харківська область) та на його околицях зафіксували найбільше скупчення підрозділів військ РФ, уточнив Мотузяник. Зокрема й звідти окупанти планують розвинути наступ на сході України, наголосив речник Міноборони.

Мотузяник також зазначив, що кількість літаковильотів російської авіації зросла більш ніж у півтора раза.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Уранці 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про так звану спеціальну військову операцію російських військ в Україні (увесь цей час він відмовляється визнавати, що РФ розв'язала на території України війну). Путін заявив, що її мета – "демілітаризація і денацифікація України".

На початку квітня РФ вивела війська із північних областей України. У Генштабі ЗСУ повідомляли 5 квітня, що Росія перегруповує свої війська і зосередила зусилля на підготовці наступу на сході України, мета – окупувати всю територію Донецької і Луганської областей.

Згідно з даними розвідки міністерства оборони Великобританії, Краматорськ і Костянтинівка, ймовірно, стануть ціллю для російських окупантів.