Полторак заявив, що у 2018 році в Україні буде побудовано підземне сховище ракет і боєприпасів

Полторак: Є рішення про посилення стану збереження зброї та ракет
Фото: mil.gov.ua

Державний бюджет на 2018 рік передбачає 0,5 млрд грн на будівництво підземних сховищ ракет і боєприпасів, заявив міністр оборони України Степан Полторак.

В Україні у 2018 році буде побудовано підземне сховище ракет і боєприпасів, заявив під час години запитань до уряду у Верховній Раді 22 грудня міністр оборони Степан Полторак, передає кореспондент "ГОРДОН".

"Є рішення про посилення стану збереження зброї та ракет. З огляду на ті проблеми, які у нас з'являлися минулого року, ми йдемо шляхом будівництва підземних сховищ, залізобетонних, щоб не допускати підриву і диверсій із боку терористичних формувань. Роботу заплановано на 2018 рік. Завдяки ухваленому бюджету у нас заплановано майже 0,5 млрд грн, щоб побудувати сховище для зберігання ракет і боєприпасів", – сказав Полторак.

26 вересня на арсеналі Збройних сил України у Калинівці під Вінницею почали рватися снаряди, сталися великі пожежі. 23 березня загорівся склад боєприпасів у Балаклії Харківської області. 29 жовтня 2015 року загорілися склади Міноборони з боєприпасами в місті Сватовому Луганської області. Великі пожежі із 2003 року виникали на шести військових складах у країні.