Порошенко передав "Золоту Зірку" Героя України загиблого під Авдіївкою військового Кизила його вдові

Порошенко вручив нагороду Андрія Кизила його вдові
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко передав Оксані Кизило, удові загиблого капітана Андрія Кизила, удостоєного звання Героя України посмертно, орден "Золота Зірка", повідомляє прес-служба глави держави.

Президент присвоїв високе звання капітану Кизилу "за виняткову мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України", а також вірність військовій присязі.

Під час виступу на урочистій церемонії випуску слухачів оперативно-стратегічного та оперативно-тактичного рівнів підготовки Національного університету оборони України ім. Івана Черняховського Порошенко зазначив, що багато випускників університету виявили мужність і героїзм. Він повідомив, що під час боїв загинули 23 випускники університету.

Порошенко зазначив, що в залі присутні дружина і родичі Героя України Кизила.

"Зараз, коли скажеш "Андрій Кизило", можливо не всі ідентифікують, хто є Андрій. А якщо скажеш, що він воював під позивним Орел, всі чітко згадують Авдіївку, ті бої. Бо він був справжнім військовим орлом", – розповів президент.

Він відзначив мужність Кизила і підкреслив, що його подвиг став прикладом, "на якому зростатимуть сьогоднішні та майбутні покоління українських воїнів".

1 лютого 2017 року Порошенко присвоїв Кизилу звання Героя України з орденом "Золота Зірка". Капітан, заступник командира механізованого батальйону 72-ї бригади Кизило загинув у бою під Авдіївкою 30 січня 2017 року.

Кизилу було 23 роки, він – уродженець міста Умані Черкаської області. Як пише видання "Прочерк", військовий загинув від осколкового поранення. У загиблого залишилися дружина і восьмимісячний син.