Порошенко: Росія жодного дня не дотримувалася "режиму тиші" на Донбасі

Порошенко заявив, що бойовики продовжують обстрілювати українських військових, незважаючи на "режим тиші"
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко розповів, що 3 квітня відбулася різка ескалація бойових дій на сході України – кількість обстрілів проти 1-го і 2 квітня зросла втричі. Режим припинення вогню на сході України розпочався 1 квітня.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Росія з 1 квітня жодного дня не дотримувалася "режиму тиші" на Донбасі. Про це він розповів під час спілкування із журналістами в Латвії, яке транслював телеканал "112 Україна".

"Сьогодні мені доповіли начальник Генштабу і міністр оборони, що, на жаль, жодного дня, коли би цей режим дотримувався російською стороною, не було. 1-го, 2 квітня ми бачили певне скорочення застосування важкої артилерії та мінометів. На жаль, учора ми побачили різку ескалацію. Кількість обстрілів по відношенню до 1-го, 2 числа зросла в три рази", – розповів Порошенко.

Він зазначив, що бойовики продовжують активно застосовувати вогнепальну зброю.

"Перед 1 квітня були надані чіткі накази міністра оборони, начальника Генштабу щодо неухильного дотримання українською стороною "режиму припинення вогню". Хочу окремо підкреслити, що Україна дуже відповідально ставиться до дотримання цього режиму", – додав глава держави.

Тристороння контактна група мінських переговорів 29 березня погодила режим припинення вогню на Донбасі, який почав діяти 1 квітня.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.