"Повернувся до столиці європейців, які найбільше надихають". Глава МЗС Литви прибув із візитом до Києва

Ландсбергіс: Дізнаюся, як Литва може допомогти ще більше
Фото: Gabrielius Landsbergis / Х

До Києва з візитом 25 січня прибув міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс. Про це він повідомив у соцмережі Х.

"Я повернувся до столиці європейців, які найбільше надихають серед усіх, кого я колись зустрічав, дізнаюся, як Литва може допомогти ще більше. Слава Україні!" – написав Ландсбергіс.

Попереднього разу Ландсбергіс приїжджав до Києва в березні 2023 року. Тоді президент України Володимир Зеленський вручив главі МЗС Литви орден за підтримку України.

Контекст:

Литва активно допомагає Україні від початку повномасштабного вторгнення РФ. У 2022 році військова підтримка Литви становила €283 млн, повідомляли в міноборони країни.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення балтійська країна передала допомоги на €0,5 млрд, повідомили в міноборони 8 вересня 2023 року. Загальний обсяг допомоги Литви Україні – більше ніж €1 млрд, або понад 1,2% від ВВП країни (половина з них – військова допомога).

10 грудня президент Литви Гітанас Науседа оголосив, що Литва схвалила довгострокову допомогу для України на суму €200 млн.