РФ окупувала понад 20% території України – майже втричі більше, ніж до вторгнення 24 лютого – "Forbes Україна"

Найбільшу площу України РФ захопила 2022 року, зазначає "Forbes Україна"
Фото: EPA
Росія окупувала 125 тис. км² території України (приблизно 20,7% від загальної площі країни). Про це пише "Forbes Україна" 24 травня.

За даними видання, станом на 23 лютого під російською окупацією було 43,3 тис. км&³2;, або 7% території України. Тепер, відповідно, ця площа майже втричі більша.

"Forbes Україна" зазначає, що з 2014 року російські окупанти захопили стільки українських земель, що їхня загальна площа перевищує разом узяті території Угорщини та Болгарії.

Найбільшу площу України РФ захопила 2022 року.

До тимчасово непідконтрольних територій України входять: АР Крим, частини Донецької, Луганської, Харківської, Херсонської, Запорізької областей і Севастополь.

Як пише "Forbes Україна", після нападу РФ на Україну ЗСУ, зокрема, повністю звільнили від окупантів Миколаївську область. Водночас голова обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомляв в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна", опублікованому 18 травня, що російські військові контролюють Снігурівку (Баштанський район) та села, які прилягали до неї.

Площа усієї території України в міжнародно визнаних кордонах становить 603 548 км&³2;.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про вторгнення в Україну під виглядом "демілітаризації" та "денацифікації" країни. Спочатку, за даними СБУ, Путін розраховував захопити Україну за кілька днів. Один із полонених, свідчення якого опублікувало відомство, розповів, що російським військовослужбовцям видали провізію із запасом на три доби. Але бліцкриг провалився.

На початку квітня Збройні сили України вигнали російські війська з північних областей країни. Наразі найактивніші бої тривають на Донбасі, у південній частині України окупанти перейшли до оборонних дій.