Російські окупанти знищили Ізюм на 80% – Синєгубов

Житловий фонд Ізюма зазнав значних руйнувань
Фото: Харківська ОВА / Telegram
Унаслідок активних бойових дій інфраструктура і житловий фонд Ізюма Харківської області зазнав значних руйнувань. За попередніми даними, пошкоджено або знищено 80% будівель, повідомила Харківська ОДА.

За даними ОДА, окупанти знищили і спецтехніку Ізюма, яка була на балансі комунальних підприємств.

"У цьому питанні будемо звертатися по допомогу до територіальних громад Львівщини, Івано-Франківщини, Київщини та інших регіонів. Розраховуємо на підтримку. На жаль, Ізюм чи не найбільше постраждав від окупантів, місто знищене на 80%. Про це знають усі. Тому місцевій владі треба тісніше налагоджувати партнерство", – сказав голова ОДА Олег Синєгубов.

Незважаючи на значні руйнування і забруднення району вибухонебезпечними предметами, тривають відновлювальні роботи. Однією з перших почала відновлювати свою роботу "Укрпошта". Також до деокупованих громад повернулися відділення банків.

Контекст:

Російські загарбники заблокували Ізюм на початку березня. Місто зазнавало інтенсивних обстрілів та авіаударівРосіяни окупували Ізюм на початку квітня.

Наприкінці серпня – на початку вересня ЗСУ розпочали контрнаступ на півдні та сході країни. У відеозверненні увечері 11 вересня президент України Володимир Зеленський сказав, що українські військові звільняють Ізюм Харківської області. 14 вересня Зеленський відвідав деокуповане місто.

7 жовтня пресслужба "Укрзалізниці" заявила, що з Ізюмом відновлюють залізничне сполучення. До відновлення інфраструктури на деокупованій і прифронтовій території Харківської області залучено приблизно 100 залізничників і понад 10 одиниць техніки.

14 жовтня Синєгубов заявив, що до Ізюма повернули газопостачання