Росія 6 січня завдала удару по лікарні в Покровську під час операції. Відео

Окупанти завдали руйнівного ракетного удару по цивільних об'єктах у Покровську
Фото: Вадим Філашкін/ Голова Донецької ОДА, начальник ОВА / Telegram (архів)

Російські окупаційні сили 6 січня завдали удару по лікарні в Покровську Донецької області. Про це повідомила в Х пресслужба франдрайзингової платформи United24.

Зйомку, ймовірно, ведуть в операційній, на кадрах показано медиків під час роботи, а за кілька секунд поблизу за вікном видно спалах і чути брязкіт розбитого ударною хвилею скла.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак, перепостивши в Telegram кадри удару по лікарні, зазначив, що "це має побачити світ".

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (Spravdi) повідомили, що пацієнта і медперсонал евакуювали, але вони постраждали від уламків.

Контекст:

Російські окупанти 6 січня випустили по Покровському району вісім ракет, повідомили в обласній прокуратурі у Facebook. За даними ОВА, окупанти вдарили ракетами С-300. ОВА поінформувала про загибель у Покровську та Рівному 11 осіб, зокрема п'ятьох дітей. Ці дані підтвердили в МВС, назвавши їх попередніми, оскільки ідентифікація останків загиблих триває.

Донецьку область окупанти обстрілюють регулярно. Зокрема, у Покровську 31 грудня 2023 року двоє цивільних дістали поранення, серед них дев'ятирічна дівчинка.