Росія вранці завдала ракетного удару по школі в Харкові, в області внаслідок обстрілів загинуло троє людей – голова ОВА

Наразі рятувальники розбирають завали гімназії
Фото: Олег Синєгубов, голова Харківської ОДА / Facebook

Росія вранці 4 липня завдала ракетного удару по школі в Харкові. Про це в Telegram повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Сьогодні о 4.00 російські окупанти завдали підступного ракетного удару по Шевченківському району Харкова. За ціль військові терористи обрали загальноосвітню школу", – заявив голова ОВА.

Наразі рятувальники розбирають завали. За попередніми даними, унаслідок обстрілу ніхто не постраждав, оскільки на момент удару в гімназії нікого не було.

Також Синєгубов повідомив, що минулої доби через артилерійські обстріли з боку російських загарбників загинуло троє мешканців села Безруки Дергачівської громади. Ще шістьох людей поранено.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російські війська перебувають на території Харківської області від початку відкритого вторгнення в Україну – 24 лютого. За даними Синєгубова станом на 29 травня, загарбники окупували приблизно 31% території регіону.

Станом на 19 червня, за даними управління поліції Харківської області, у регіоні від дій росіян загинуло 860 місцевих жителів, із них 43 дитини. Після цього було зафіксовано нові обстріли. 27 червня в Харкові загинуло п'ятеро людей, 31 людина дістала поранення.

За даними місцевої влади станом на 26 червня, від початку війни в Харківській області було зруйновано понад 4 тис. житлових будинків, більше ніж 400 навчальних закладів, приблизно 100 лікарень та інші будівлі.

20 червня президент України Володимир Зеленський заявив, що російські окупанти можуть знову спробувати захопити Харків.