Російські окупанти активізували наступальні дії на чотирьох напрямках – Генштаб ЗСУ

Окупанти мають намір узяти під контроль обидві області Донбасу, вважають у ЗСУ
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

На сході України фіксують ознаки початку наступу російських військ. Про це Генеральний штаб Збройних сил України поінформував 18 квітня у Facebook.

"Основні зусилля противника зосереджені на встановленні повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утриманні раніше захопленої території. Фіксуються ознаки початку наступальної операції у східній операційній зоні", – ідеться в повідомленні.

Зокрема, наступальні та штурмові дії окупанти активізували на окремих напрямках у слобожанському та донецькому операційних районах, зазначили у ЗСУ.

"Із метою посилення наступальних можливостей загарбники продовжують формувати додаткові підрозділи на території Ростовської області та на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим. Планується їх використання для підтримки бойових дій основних сил у другому ешелоні, охорони адміністративних будівель та важливих об'єктів інфраструктури на захоплених територіях. За наявною інформацією, орієнтовний термін формування – до 24 квітня цього року", – розповіли в Генштабі.

Українські військові очікують, що агресор продовжить спроби наступати в напрямках Ізюм – Слов'янськ й Ізюм – Ірпінь. Відомо також, що в Бєлгородській області РФ у безпосередній близькості від кордону з Україною окупанти розгортають вертолітні майданчики.

"На донецькому і таврійському напрямках угруповання окупаційних військ продовжує зосереджувати основні зусилля на захопленні населених пунктів Лиман, Кремінна, Попасна та Рубіжне, а також встановленні повного контролю над містом Маріуполь. Противник активізував наступальні дії на сєвєродонецькому, попаснянському, курахівському та запорізькому напрямках", – пояснили в Генштабі ЗСУ.

За його даними, "для нарощування зусиль противник продовжує зосередження додаткових танкових та артилерійських підрозділів".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Уранці 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про вторгнення російських військ в Україну нібито з метою "демілітаризації" та "денацифікації" країни.

На початку квітня російські війська вигнали з північних областей України. У Генштабі ЗСУ повідомляли 5 квітня, що Росія перегруповує свої війська і зосереджує зусилля на підготовці наступу на сході України, мета – окупувати всю територію Донецької та Луганської областей.