Російські військові облаштували два склади з боєприпасами у житлових кварталах тимчасово окупованого Маріуполя – радник мера

Окупанти намагаються використовувати жителів Маріуполя як "живий щит" для прикриття складів, зазначив Андрющенко
Фото: EPA (ілюстративне)
У тимчасово захопленому Маріуполі Донецької області російські окупанти облаштували два склади боєприпасів у житлових кварталах міста.

Про це 9 липня в Telegram повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"Підтверджено місцерозташування двох складів БК окупантів у житлових кварталах. Тому, з урахуванням військової ситуації та потужностей [американських РСЗВ] HIMARS, що надійшли на озброєння української армії, радимо маріупольцям, яких окупанти намагаються використати як "живий щит" для прикриття складів, терміново евакуюватися або тимчасово вибрати інше місце мешкання для власної безпеки", – написав Андрющенко.

Упродовж останнього тижня ЗСУ знищили низку складів боєприпасів загарбників на тимчасово окупованій території, а також казарми, де були російські військові.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Маріуполь окупанти захопили наприкінці травня. За різними оцінками, під час боїв за місто загинуло від 20 тис. до 25 тис. мирних жителів, точних даних немає.

3 червня мер Маріуполя Вадим Бойченко розповідав, що в місті пошкоджено 95% багатоповерхівок, із них 50% (1300 багатоповерхових будівель) знищено повністю. У місті, за його словами, залишилося приблизно 100 тис. осіб.

Андрющенко 29 червня повідомив про наявність в окупантів планів на проведення "референдуму" щодо приєднання Донецької області до РФ 11 вересня.