Руденко: Україна – остання барикада, яка захищає Європу. Якщо українці не встоять, то завтра буряти їстимуть круасани в Парижі

Руденко: Ми охороняємо весь світ, щоб ці нелюди не стрибнули далі
Фото надала "Основа Фільм Продакшн"
У світі не одразу зрозуміли, що Україна може вистояти у зіткненні з Росією, зазначила в інтерв'ю виданню "ГОРДОН" українська громадська та політична діячка, кінорежисерка та медіаекспертка Валентина Руденко.

"Світ, треба сказати, спочатку розводив руками і дивився, на чию сторону підуть терези. Через місяць [після вторгнення] вони зрозуміли, що Україна стоїть, і, напевно, може встояти і почали допомагати. Але що ми віддали за цей місяць, яку сплатили ціну Бучею, Ірпенем, Гостомелем, Маріуполем, Миколаєвом, Харковом, Сумами й усіма іншими містами", – наголосила Руденко.

Вона наголосила, що сьогодні Україна захищає Європу від російської агресії.

"Україна – остання барикада перед цими російськими чортами, яка захищає, щоб вони не ввалилися в Європу. Ми охороняємо весь світ, щоб ці нелюди не стрибнули далі. Якщо українці не встоять, а світ нам не допоможе у боротьбі, то завтра буряти їстимуть круасани в Парижі", – заявила Руденко.

За її словами, зараз потребує підтримки не лише українська армія, а й українська культура.

"Грошей у держави немає, бо, ясна справа, весь бюджет витрачається на ЗСУ і на перемогу. Але, як відомо, мистецтво – це теж зброя. Зараз ми починаємо приходити до тями. І буде добре, якщо світ згуртується і допоможе. Багато проєктів зупинилися напівдорозі. Проте вже сьогодні видно, що українським продюсерам вдається створювати вдалі колаборації, знаходити кошти та користуватися грантами. Хтось намагається знімати в Україні, хтось у ближньому закордонні, хтось знімає на мобілку, хтось на камеру, але процес роботи над новими творами вже запущений", – розповіла Руденко.

Руденко: Після вторгнення дистриб'ютори з Європи та світу просять: дайте готовий телепродукт на тему війни. У нас нічого немає. Повний текст інтерв'ю

Контекст:

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про вторгнення в Україну під виглядом "демілітаризації" та "денацифікації" України. Спочатку, за даними СБУ, Путін розраховував захопити Україну за кілька днів. Але бліцкриг провалився.

Після вторгнення РФ в Україну Захід запровадив кілька пакетів санкцій проти Росії. Вони, зокрема, стосуються великих російських банків, низки наближених до президента РФ Володимира Путіна посадовців, бізнесменів та їхніх дітей.