"Це війна, але це ж не худоба". Зеленський розповів, як Росія ставиться до своїх солдатів, які загинули в Україні

Ставлення РФ до своїх загиблих Зеленський назвав "диким"
Фото: president.gov.ua
Росія не виявляє зацікавленості в тому, щоб забрати своїх військових, які загинули під час масштабного вторгнення в Україну. Про це в інтерв'ю незалежним російським ЗМІ, зокрема "Медузе", заявив 27 березня президент України Володимир Зеленський.

"Думаю, що вони не хочуть показувати, що з трупами. Ми хочемо їх передати, ми хочемо віддавати. Ми не хочемо тримати трупи, ви ж це чудово розумієте. Ми хочемо, щоб вони поїхали. Вони спочатку відмовлялися, потім там ще щось. Потім якісь мішки нам пропонували. Слухайте, ну це все схоже на, ну… Я навіть не знаю… Знаєте, у нас у всіх, мабуть, щось у житті було, коли помирали люди – навіть не близькі люди, не рідні… Слухайте, навіть коли собака чи кішка вмирає, так не роблять. Це загалом, як… Це сміттєві пакети", – сказав він.

Президент України зазначив, що не розуміє, "що думають люди, особливо батьки цих дітей".

"Я б просто... Я б підпалив усе, що міг би. От у мене б жив якийсь депутат поруч... І я вам кажу абсолютно відверто. Я в принципі такою людиною був і до президентства. У нас би люди набили морду такому голові району чи чогось – якщо б привезли у мішку щось чи не хотіли забирати. Або приховали", – вважає Зеленський.

"Як президент країни, яка воює з російськими солдатами, які сюди прийшли, і ми їх ненавидимо", він наголосив, що "це війна, але це ж не худоба".

"Чому це страшно все? Я вам скажу. Страшно тому, що коли ставлення таке до своїх, то яке ж ставлення до всіх інших? А ми точно не свої для уряду Росії. Ось це страшно. Я вважаю, що це дикість. І все це погано закінчиться. Для України ми розуміємо заради чого, а що у вас…" – сказав Зеленський.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Оборона України від російського вторгнення триває 32 дні. За цей час окупанти втратили понад 16,5 тис. осіб, майже 600 танків, 121 літак, 127 гелікоптерів, а також тисячі одиниць іншої техніки, повідомив 27 березня Генштаб Збройних сил України.

Російське міноборони 25 березня визнало загиблими в Україні 1351 свого військовослужбовця.