У 80% жителів окупованого Мелітополя немає роботи – мер

Федоров: Окупанти не виплачують місцевим жителям соцдопомоги
Фото: mediacenter.org.ua
В окупованому Мелітополі Запорізької області немає роботи, оскільки не працює жодне підприємство. Про це повідомив мер окупованого Мелітополя Запорізької області Іван Федоров 24 травня на брифінгу, який транслював медіацентр "Україна Укрінформ" у YouTube.

За його словами, безробітними залишилося 80% місцевих жителів.

"Ворог не виплачує соціальної допомоги мешканцям, затримка – від місяця до трьох місяців. Також ми розуміємо, що ті, хто не володіє рашистським паспортом, хто відмовився і чинить спротив... не має права навіть на отримання цієї соціальної допомоги", – сказав він.

За словами Федорова, окупанти піднімають ціни на товари, вони утричі-учетверо вищі, ніж у будь-якому іншому місті України.

"Сьогодні ворог намагається виконати основну свою задачу – зробити з наших мешканців заляканих жебраків. Саме через це він і підвищує ціни й не дає коштів нашим мешканцям", – заявив мер.

Контекст:

Після повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року російські війська захопили частину Запорізької області.

Саме Запоріжжя окупанти захопити не змогли, тому вирішили зробити "столицею" тимчасово окупованої частини Запорізької області Мелітополь і проводили там псевдореферендум про "приєднання" регіону до РФ.

Федоров розповідав в інтерв'ю виданню "ГОРДОН", що у Мелітополі може зараз проживати 50–60 тис. людей, тоді як до вторгнення було 150 тис. осіб.