У Чернігівській області окупанти зазнають втрат і, можливо, відступають – Чернігівська ОВА

В ОВА закликають не втрачати пильності через дії окупантів
Фото: Viacheslav Chaus / Facebook
У Чернігівській області серед особового складу російських окупантів є значні втрати, а самі загарбники значно деморалізовані. Про це 31 березня повідомив у Telegram голова Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус.

"Протягом останньої доби ЗСУ нещадно знищували ворога на території всієї Чернігівської області. Вони це робили без зупинок і не зупиняються і зараз. Ворог продовжує нести великі втрати. Він деморалізований", – розповів Чаус.

Голова ОВА також зазначив, що загарбники здійснюють переміщення територією області і, можливо, відступають.

"Відбувається його переміщення по території області, але чи можна це назвати відведенням військ, я в цьому не впевнений. Як мінімум, це якесь перегрупування, але, можливо, вони дійсно відходять", – повідомив він.

Чаус також закликав не втрачати пильності через дії окупантів.

Крім того, він розповів, що в Чернігові волонтери та влада забезпечують місто харчовими продуктами та водою. Проте не в усі заплановані пункти вдається доїхати, наголосив голова ОВА.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Заступник міністра оборони РФ Олександр Фомін заявив 29 березня за підсумками переговорів української та російської делегацій, що Росія вирішила скоротити військову активність на київському та чернігівському напрямках.

Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що частину відведених Росією підрозділів передислоковано на харківський та донецький напрямки, і закликав не вважати, що ворог відступає.

Пересування військ РФ під Києвом та Черніговом президент України Володимир Зеленський назвав "не відведенням, а результатом роботи наших захисників".