У Чернігові після відступу російських окупантів відновлюють комунікації. Голова ОВА закликав людей поки не повертатися до міста

Чаус: Я розумію бажання кожного повернутися, але поки я прошу носити це бажання із собою в серці
Фото: Viacheslav Chaus / Facebook

У Чернігівській області після відступу російських окупантів почали відновлювати комунікації. Про це 5 квітня у Facebook заявив голова Чернігівської обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус.

Він закликав громадян, які покинули Чернігів, не поспішати повертатися до обласного центру.

"Є велика проблема – це комунікації міста, які на багатьох ділянках знищені. Чим менше зараз ресурсів буде споживати місто Чернігів, тим швидше ми його відновимо. Я розумію бажання кожного повернутися, але поки я прошу носити це бажання із собою в серці", – сказав Чаус.

Він зазначив, що комунальні служби намагатимуться вирішити питання відновлення комунікацій у максимально стислий термін.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Заступник міністра оборони РФ Олександр Фомін заявив 29 березня за підсумками перемовин української та російської делегацій, що Росія вирішила скоротити військову активність на київському та чернігівському напрямках.

Генштаб ЗСУ у зведенні станом на 18.00 29 березня підтверджував переміщення окупантів від Києва, а опівночі заявив, що "відведення військ", імовірно, є ротацією окремих підрозділів і його мета – ввести в оману військове керівництво Збройних сил України та створити помилкове враження щодо відмови окупантів від задуму оточити Київ.

На початку квітня ЗСУ відтіснили супротивника на київському та чернігівському напрямках. 1 квітня Генштаб ЗСУ повідомив про взяття під контроль 28 населених пунктів, що розташовані зі східного та західного боків Києва.

У Білому домі заявили, що переміщення російських військ під Києвом – це не відведення, а передислокація.

Пересування військ РФ під Києвом та Черніговом президент України Володимир Зеленський назвав "не відведенням, а результатом роботи наших захисників".