У Генштабі ЗСУ назвали пріоритети Росії у війні проти України

Громов не відкинув збройних провокацій із боку РФ із порушенням держкордону
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook
Російські окупаційні війська на сході України зосереджують свої зусилля на веденні наступальних дій на бахмутському й авдіївському напрямках, а на куп'янському, лиманському, новопавлівському та оріхівському – ведуть активну оборону на захоплених рубежах.

Про це 1 грудня на брифінгу, який транслювало в YouTube Військове телебачення України, повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

"Пріоритетом Російської Федерації залишається утримання позицій у Донецькій і Луганській областях, а також сухопутного коридору до тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим", – сказав Громов.

За його словами, протягом тижня російські війська також вели наступальні дії на харківському й куп'янському напрямках, але успіху не мали.

У Генштабі ЗСУ очікують, що противник "зберігатиме військову присутність у прикордонних районах [Чернігівської і Сумської областей] з метою недопущення перекидання… [українських] військ на загрозливі напрямки до районів ведення активних бойових дій", зазначив Громов.

Він не відкинув збройних провокацій із боку РФ із порушенням держкордону.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

24 лютого президент Росії Володимир Путін оголосив про вторгнення в Україну під виглядом якихось "демілітаризації" і "денацифікації". Спочатку, за даними СБУ, Путін розраховував захопити Україну за кілька днів. Але бліцкриг провалився.

У квітні окупантів вигнали з північних областей України, восени було деокуповано частини Херсонської, Миколаївської і Харківської областей.

Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні 26 жовтня говорив, що в районі Бахмута та Авдіївки тривають найжорстокіші бої. 12 листопада він зазначив, що на цих напрямках – "пекло".