У Миколаєві питної води в будинках не буде ще "місяців два точно" – мер

Питної води у кранах будинків Миколаєва найближчим часом не буде, зазначив Сєнкевич

Фото: Kirill Timoshenko / Facebook
У Миколаєві технічна вода тектиме із кранів будинків ще щонайменше два місяці. Про це 16 травня у коментарі "НикВести" повідомив мер міста Олександр Сєнкевич.

Він розповів, що 12 травня провів зустріч із заступником міністра регіонального розвитку громад і територій "щодо покращення якості питної води" в Миколаєві.

"Справді, вода, яку ми зараз подаємо у труби миколаївцям, не відповідає якості питної води і вона фактично технічна. Воду ми беремо з Південного Бугу. На сьогодні… ми готуємо презентацію окремих чотирьох водозаборів з окремими системами очищення... води до рівня питної, – зазначив Сєнкевич. – Я думаю, що ми надовго з такою водою, щонайменше місяців два точно".

Заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко повідомляв 13 травня у Facebook, що питну воду в Миколаєві подають із новостворених свердловин – її додатково очищують. Також питну воду можна вільно набрати на вулиці. Окрім того, фасовану воду привозять до Миколаєва з інших областей – "води реально достатньо", написав Тимошенко за підсумками візиту до облцентру.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російська армія атакувала Миколаїв із першого дня вторгнення (із 24 лютого). Місто та околиці регулярно обстрілюють, зокрема касетними боєприпасами.

Приблизно із середини квітня в Миколаєві не було централізованого водопостачання, в облцентрі був великий дефіцит води. "Місце, де необхідно полагодити трубу, розташоване в сірій зоні, між нашими військами та російськими окупантами. Там лінія вогню, постійні обстріли", – пояснював голова Миколаївської ОВА Віталій Кім 26 квітня в Telegram.

Кабінет Міністрів України на засіданні 3 травня виділив із резервного фонду державного бюджету 56 млн грн на відновлення водопостачання в Миколаєві. Кошти виділили на безповоротній основі для надання фінансової підтримки МКП "Миколаївводоканал".

У Миколаєві відновили подання води до будинків 9 травня, але пити її поки що не можна, повідомляв Кім.