У МЗС Франції висловили жаль через визнання в РФ "документів "ЛНР" і "ДНР"

У МЗС Франції прокоментували указ Путіна про визнання "документів "ЛНР" і "ДНР"
Фото: dan-news.info

У зовнішньополітичному відомстві Франції заявили, що указ президента РФ Володимира Путіна про визнання "документів "ЛНР" і "ДНР" не відповідає духу Мінських угод.

У міністерстві закордонних справ (МЗС) Франції розкритикували указ президента Росії Володимира Путіна про визнання "документів "ЛНР" і "ДНР" і закликали російську владу використовувати свій вплив на лідерів сепаратистів з метою виконання умов Мінських угод без затримок. Відповідну заяву опубліковано на сайті французького зовнішньополітичного відомства.

"Франція висловлює жаль щодо прийняття цього рішення, яке не відповідає духу Мінських угод", – йдеться в повідомленні.

У МЗС зазначили, що виконання Мінських угод є "єдиним способом для забезпечення мирного і довгострокового вирішення кризи в східній частині України".

18 лютого Кремль опублікував указ Путіна про визнання виданих терористами "ДНР" і "ЛНР" паспортів, документів про освіту, свідоцтв про народження і смерть, укладення та розірвання шлюбу, а також реєстраційних знаків автомобілів.

Секретар РНБО Олександр Турчинов через це заявив, що рішення Путіна повністю перекреслює Мінський процес і дорівнює заяві Росії щодо виходу з нього.

Президент України Петро Порошенко сказав, що цей указ є черговим доказом російської окупації.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що не визнають ухвалення Кремлем указу про визнання "документів "ЛНР" і "ДНР", і закликали міжнародних партнерів посилити тиск на Росію.