У Сумській області автомобіль підірвався на російській міні, загинуло троє людей – голова ОВА

Живицький повідомив, що внаслідок обстрілу окупантами Глухова одна людина загинула, ще шестеро дістали поранення
Фото: Дмитро Живицький / Facebook
У Сумській області троє людей загинули через підрив автомобіля на російській міні. Про це 15 червня повідомив у Telegram голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

"На одній із ґрунтових доріг на міні російських ворогів (імовірно, ТМ-62) підірвалася автівка. Троє людей загинули на місці, один поранений. Наразі знаходиться в лікарні", – написав голова ОВА.

Він повідомив, що вдень у середу окупанти двічі обстріляли Новослобідську громаду з мінометів та артилерії, а після 14.00 одиночні постріли були по Есманській та Білопольській громадах.

"Трохи за 20.00 два ворожі гелікоптери з території Росії випустили п'ять ракет по околицях Глухова. Потрапляння в житловий будинок, одна людина загинула, шестеро поранених. Пошкоджені об'єкти інфраструктури", – додав він.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Частину Сумської області було окуповано після повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого.

На початку квітня північні регіони України звільнили від російських окупантів, але військові РФ регулярно обстрілюють Чернігівську та Сумську області з російської території.

За даними Живицького, окупанти обстрілюють і свої території – 6 червня під удар потрапило селище Тьоткіно в Курській області РФ.

У Держприкордонслужбі повідомили 8 червня, що російські окупанти зосередили до трьох батальйонно-тактичних груп навпроти Чернігівської та Сумської областей, але ударного угруповання для можливого нового вторгнення в Україну на цьому напрямку не створено.