Росія протягом доби обстрілювала Сумську область із мінометів, САУ, РСЗВ, скинула боєприпас із безпілотника

Окупанти другий день посилено обстрілюють з артилерії та мінометів Сумську область
Фото: Дмитро Живицький (Dmytro Zhyvytskyy) / Telegrаm
Росія 13 червня активно обстрілювала прикордонні території Сумської області з різних видів озброєння, уночі та вранці 14 червня обстріли продовжилися. Про це повідомив у Telegram голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

13 червня зранку росіяни обстрілювали Есманську громаду, вдень відкривали мінометний вогонь по Есманській та Великописарівській громадах, а також скинули гранатометний постріл із безпілотника: двоє людей було поранено, одна загинула.

Приблизно опівночі окупанти розпочали обстріл Зноб-Новгородської громади.

"11 вибухів. Вогонь вели із САУ та мінометів. Попередньо пошкодили один об'єкт цивільної інфраструктури", – написав Живицький.

Українські прикордонники показали кратер на полі після нічного обстрілу.

Уранці о 5.30 загарбники обстріляли Зноб-Новгородську громаду з артилерії – був 21 "приліт" із реактивних систем залпового вогню та САУ.

Після цього окупанти відкрили артилерійський вогонь по території Краснопільської громади. А о 6.30 обстріляли з РСЗВ Есманську громаду: 28 "прильотів".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Окупанти обстрілювали прикордонні території Сумської області весь час після того, як їх вибили з регіону, але зараз, за спостереженнями "Бабеля", посилили обстріли.

Контекст:

Частину Сумської області було окуповано після повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого.

На початку квітня північні регіони України звільнили від російських окупантів, але військовослужбовці РФ регулярно обстрілюють Чернігівську та Сумську області з російської території.

За даними Живицького, окупанти обстрілюють і свої території – 6 червня під удар потрапило селище Тьоткіно в Курській області РФ.

У Держприкордонслужбі повідомили 8 червня, що російські окупанти зосередили до трьох батальйонно-тактичних груп навпроти Чернігівської та Сумської областей, але ударного угруповання для можливого нового вторгнення в Україну на цьому напрямку не створено.