У Сумській області внаслідок нічного обстрілу з боку військ РФ загинуло щонайменше четверо мирних жителів – голова ОВА

Живицький розповів про обстріл окупантами Сумської області
Фото: Дмитро Живицький / Facebook
Унаслідок нічного обстрілу російськими військами Сумської області загинуло четверо мирних жителів. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Дмитро Живицький у Telegram уранці 16 червня.

"Уночі по території Садівської громади Сумського району ворог здійснив ракетний авіаудар. Загинуло чотири людини, щонайменше шестеро поранених. Інформація про руйнування та пошкодження – згодом. І так, це той вибух, що чули у половині Сумського району і в самому обласному центрі", – написав він.

Також приблизно о 5.00 окупанти завдали ракетного удару по Краснопільській громаді.

"Далі відкрили вогонь зі своєї території, били з мінометів. Усього 26 "приходів". Унаслідок обстрілу загорілася господарча споруда та автомобіль Daewoo Sens. Інформація про постраждалих та додаткові пошкодження інфраструктури також уточнюється", – повідомив голова ОВА.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Частину Сумської області було окуповано після повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого.

На початку квітня північні регіони України були звільнені від російських окупантів, але військовослужбовці РФ регулярно обстрілюють Чернігівську і Сумську області з російської території.

За даними Живицького, окупанти обстрілюють і свої території – 6 червня під удар потрапило селище Тьоткіно в Курській області РФ.

У Держприкордонслужбі повідомили 8 червня, що російські окупанти зосередили до трьох батальйонно-тактичних груп навпроти Чернігівської та Сумської областей, але ударного угруповання для можливого нового вторгнення в Україну на цьому напрямку не створено.