В Авдіївці снаряд влучив у житловий будинок – Жебрівський

Бої в районі Авдіївки тривають
Фото: ЕРА

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив у Facebook про обстановку в Авдіївці Донецької області.

В Авдіївці Донецької області, де останніми днями загострилася ситуація, снаряд влучив у п'ятиповерховий житловий будинок. Про це у своєму Facebook написав голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. 

Він зазначив, що на місце події виїхали рятувальники.

Голова поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін повідомив, що обстріл бойовиками "ДНР" населеного пункту не припиняється.

"О 5.00 ранку в результаті обстрілу житлового будинку по вулиці Колосова отримав поранення молодий чоловік 1975 року народження. Доставлений до лікарні", – написав він.

29 січня зранку бойовики обстріляли Авдіївську промзону і штурмували позиції українських військових, метою провокації було звинуватити українську сторону в порушенні досягнутих домовленостей, повідомляли в штабі АТО.

Штаб поінформував про п'ятьох загиблих українських військових у боях на Донбасі 29 січня, 30 січня повідомили про загибель ще трьох українських військовослужбовців.

Президент України Петро Порошенко в Берліні на прес-конференції з канцлером Німеччини Ангелою Меркель заявив, що українські військові загинули від вогню артилерії, яку встановили бойовики в житлових кварталах Донецька та Ясинуватої.

Керівник поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін повідомив, що через обстріли бойовиками "ДНР" у місті відсутні електропостачання і вода. Порошенко перервав свій робочий візит до Німеччини через ситуацію в Авдіївці. В Авдіївці оголосили надзвичайний стан.

Збройний конфлікт на сході країни почався в квітні 2014 року. Українська армія протистоїть проросійським бойовикам, які частково контролюють Донецьку та Луганську області.