Волонтер, який урятував сотні сімей: Літня жінка провела у підвалі з мерцями всю окупацію. Росіяни кидали туди димові шашки, бо вона – українка

Гудаускас: Чоловіка цієї жінки теж убили
Фото: Константин Кястутисович / Facebook
В інтерв'ю виданню "ГОРДОН" журналіст і казахський правозахисник Костянтин Гудаускас, який до вторгнення росіян жив у Бучі, а під час окупації Київської області доставляв гуманітарну допомогу та вивозив жителів Ворзеля, розповів про злочини військовослужбовців РФ.

"Одна з моїх останніх евакуацій – літня жінка. На схилі літ вона із чоловіком переїхала у Ворзель зі Львова, бо там добрий клімат для серця чоловіка. Тільки через те, що вони говорили українською, їх привели в підвал. Там лежали вбиті люди. Чоловіка цієї жінки теж убили, а вона провела у підвалі з мерцями практично всю окупацію. Росіяни закидували туди димові шашки, бо вона – українка. Вона осліпла за цей час", – повідомив волонтер.

Волонтер із Бучі, який урятував сотні сімей: Поки мати вмирала, стікаючи кров'ю, російські покидьки ґвалтували на її очах 15-річну доньку. Повний текст інтерв'ю

Контекст:

2 квітня Київську область звільнили від російських окупантів. У населених пунктах регіону виявлено сотні вбитих мирних жителів, серед них були люди зі зв'язаними руками.

Загалом у регіоні знайдено 1202 тіла вбитих мирних жителів, виявлено вісім місць масового поховання вбитих окупантами людей.