"Усе ще йде за планом, чи не так?" Подоляк прокоментував мобілізацію в Росії

Подоляк вважає, що "у життя чудове почуття гумору"
Фото: president.gov.ua
Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк зазначив, що за більше ніж пів року повномасштабної війни росіяни замість своїх цілей досягли закритих кордонів і мобілізації. Про це він написав у Twitter.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що на 210-й день війни росіяни отримали мобілізацію й закриті кордони.

"Ішов 210-й день "триденної війни". Росіяни, які вимагали знищити Україну, врешті отримали: 1. Мобілізацію. 2. Закриті кордони, блокування банківських рахунків. 3. Тюрму за дезертирство. 4. Спецзагони для "опущених" у ПВК. Усе ще йде за планом, чи не так?" – написав він.

На думку Подоляка, "у життя чудове почуття гумору".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

20 вересня Держдума РФ внесла зміни до Кримінального кодексу, якими вводять поняття мобілізації, воєнного стану і воєнного часу. Серед іншого передбачили покарання за добровільне здавання в полон – до 10 років позбавлення волі.

Того ж дня колаборанти в Херсонській і Запорізькій областях та бойовики "ЛДНР" оголосили про псевдореферендуми щодо "приєднання" окупованих територій до Росії в період 23–27 вересня.

На ці новини відреагувала російська біржа – після повідомлень про "референдуми" та зміни до Кримінального кодексу РФ почався обвал акцій.

У російському сегменті Google різко зросла кількість запитів, пов'язаних із мобілізацією та виїздом із РФ.

21 вересня Путін підписав указ про часткову мобілізацію в Росії.