Із "Фельдман Екопарку" змогли евакуювати левів

З екопарку вивезли лева та левиць
Фото: feldman-ecopark.com
6 квітня з "Фельдман Екопарку", який розташований під Харковом, евакуювали п'ятьох великих хижаків. Про це повідомив власник екопарку, позафракційний народний депутат Олександр Фельдман у Facebook.

"Сьогодні наша команда у досить широкому складі прорвалася на територію екопарку. І хоча знову були обстріли, це не завадило нам евакуювати п'ятьох левів та деяких інших тварин. Лева та левиць – сьогодні, двох молодих левів, ягуара й пантеру – учора. Порятунок наших великих хижаків триває гарними темпами", – уточнив він.

Нардеп подякував команді, яка допомагає вивозити тварин, і тим, хто погодився надати їм притулок.

"Дякую людям, які допомагають нам технікою, обладнанням, фінансами. Нас не покинули сам на сам із нашою проблемою, ми відчуваємо просто величезну підтримку і ми зробимо все, щоб тварин було врятовано і вони знайшли новий дім. Сподіваюся, тимчасово – до нашої перемоги та відновлення екопарку", – написав Фельдман.

Фельдман 5 квітня повідомив, що екопарк напередодні зазнав масованого обстрілу ракетами та авіацією, унаслідок чого було пошкоджено вольєри тварин.

"Вольєри поки що дивом зберігають цілісність, але ще один обстріл і оскаженілі від страху леви, тигри, ведмеді можуть опинитися на волі й піти в бік Харкова або у прилеглі селища. Ми цього допустити не можемо", наголосив депутат.

Політик сказав, що великих хижаків доведеться приспати, якщо не буде можливості їх вивезти.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

"Фельдман Екопарк" заснували 2011 року. У ньому міститься понад 2 тис. тварин 300 видів, значна частина з них рідкісні й ті, що зникають, зазначено на сайті закладу.

24 лютого, у перший день масштабного вторгнення Росії в Україну Фельдман повідомив, що російські снаряди влучили в територію "Фельдман Екопарку", унаслідок чого було вбито та поранено тварин.

7 березня російські окупанти з мінометів й автоматів убили двох людей, які намагалися погодувати тварин у "Фельдман Екопарку", що потрапив під обстріл.

17 березня в екопарку розповіли про загибель унаслідок мінометного обстрілу двох орангутангів та шимпанзе, 19 березня загинуло дев'ятеро благородних оленів, 25 березня – чотири лані та три валлійські кози, 31 березня – пара бізонів, 10-місячне дитинча залишилося без батьків.