"Із нетерпінням чекаємо на третій пакет допомоги". Резніков поговорив із міністром оборони Італії

Резніков подякував Італії та Словаччині за допомогу
Фото: EPA
Міністр оборони України Олексій Резніков провів розмову з міністром оборони Італії Лоренцо Гуеріні. Про це він написав у Twitter.

За словами Резнікова, розмова була продуктивною.

"Із нетерпінням чекаємо на отримання третього пакету допомоги у сфері безпеки від італійської сторони. Ми високо цінуємо підтримку Італією України у боротьбі з терористичною державою", – написав міністр.

Окрім цього, він поговорив із главою міноборони Словаччини Ярославом Надем.

"Ще одна конструктивна та плідна розмова з моїм словацьким колегою, міністром Ярославом Надем. Ми цінуємо те, що Словаччина так прагне підтримати безпеку України. Дякую, міністре!" – написав Резніков.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Після нападу Росії на Україну 24 лютого країни Заходу збільшили постачання українським військовим летального озброєння та іншої оборонної продукції.

Рішення про доправлення зброї Україні італійський парламент ухвалив практично одностайно, наголошував у квітні прем'єр-міністр країни Маріо Драгі.

Італія була серед держав, які вирішили передати Україні додаткову військову допомогу на другій зустрічі контактної групи з оборони України 23 травня, повідомляв міністр оборони США Ллойд Остін.