За добу на Донбасі загинули троє українських військових – штаб АТО

До 4.00 бойовики випустили у бік українських позицій більше 80 ракет із РСЗВ БМ-21 "Град" і 30 артилерійських снарядів калібру 152 мм
Фото: EPA

Найбільш напруженою залишається ситуація в районі Авдіївки Донецької області, яку вночі обстрілювали із РСЗВ "Град" і артилерії, повідомили у штабі АТО.

Протягом минулої доби у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі загинули троє українських військових. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на сторінці у Facebook. 

"Зафіксовано 71 обстріл. На жаль, троє наших військових загинули, 20 поранено і чотирьох травмовано", – повідомили у штабі.

У штабі підкреслили, що найбільш напруженою залишається обстановка в районі Авдіївки Донецької області, околиці якої вночі обстріляли із реактивних систем залпового вогню "Град". За попередніми даними, є постраждалі серед мирного населення міста, інформація уточнюється.

"До 4.00 російські окупанти випустили у бік українських позицій понад 80 ракет із РСЗВ БМ-21 "Град" і 30 артилерійських снарядів калібру 152 мм. Також по українцях гатили із мінометів 120 мм, 82 мм, танків і стрілецької зброї. Крім того, вночі окупанти здійснили чергову спробу штурму наших позицій, яку було відбито", – повідомили у штабі АТО. 

29 січня вранці бойовики обстріляли Авдіївську промзону і штурмували позиції українських військових, метою провокації було звинуватити українську сторону у порушенні досягнутих домовленостей, повідомили у штабі АТО.

Штаб проінформував про п'ятьох загиблих українських військових у боях на Донбасі 29 січня, 30 січня повідомили про загибель ще трьох українських військовослужбовців.

Президент України Петро Порошенко у Берліні на прес-конференції із канцлером Німеччини Ангелою Меркель заявив, що українські військові загинули від вогню артилерії, яка була встановлена бойовиками у житлових кварталах Донецька і Ясинуватої.

Глава поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін повідомив, що через обстріли бойовиками "ДНР" у місті відсутні електропостачання і вода. В Авдіївці оголосили надзвичайний стан.

Збройний конфлікт на сході країни почався у квітні 2014 року. Українська армія протистоїть проросійським бойовикам, які частково контролюють Донецьку і Луганську області.