Упродовж минулої доби на Донбасі бойовики 10 разів порушили перемир'я – штаб операції Об'єднаних сил

Протягом доби на Донбасі було ліквідовано двох окупантів
Фото: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation / Facebook

Унаслідок обстрілів 9 лютого троє військовослужбовців Збройних сил дістали поранення, двох окупантів було вбито і двох поранено, повідомили у штабі операції Об'єднаних сил.


Протягом доби бойовики на Донбасі 10 разів порушили режим припинення вогню, застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння. Про це 10 лютого у Facebook повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил.

Обстріл вели з мінометів калібру 120 мм у районі селища Піски і з мінометів калібру 82 мм поблизу міста Авдіївка Донецької області.

З автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї бойовики стріляли біля населених пунктів Старогнатівка, Павлопіль і Чермалик (усі – Донецька область). У районі селищ Новотошківське і Кримське Луганської області ворог обстрілював українські позиції з мінометів калібрів 120 мм і 82 мм, озброєння бойових машин піхоти БМП-1, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У штабі повідомили, що троє військовослужбовців Збройних сил дістали поранення. Двох окупантів було вбито і двох поранено.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.