Зеленський: Іноді здається, що дехто в тилових містах повністю забув про війну

Зеленський: Битва за Донбас і за південь триває
Фото: president.gov.ua
У відеозверненні за підсумками 23 січня президент України Володимир Зеленський заявив, що на основних оперативних напрямках фронту, зокрема на Донбасі, тривають жорстокі бої.

"Ворожні обстріли та штурми – цілодобово. Але битва за Донбас триває. Битва за південь триває. Ми бачимо, які сили накопичує Росія, і знаємо, як відповідати. Буде відповідь ворогу, безумовно, і на чергові терористичні обстріли наших прикордонних територій – Сумщини, Харківщини. Україна не проявить слабкості. Держава не проявить слабкості", – заявив Зеленський.

Він зазначив, що "сьогодні було кілька докладних розмов із нашими командувачами щодо ситуації на оперативних напрямках".

"Іноді здається, що дехто в тилових містах повністю забув про війну та почав ігнорувати реальність, користуючись захистом наших героїв. Не зважати на війну – це така розкіш, якої ніхто собі дозволити не може", – сказав він.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія почала повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року, про вторгнення оголосив президент РФ Володимир Путін. Фактично РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли після Революції гідності вона незаконно анексувала Крим та окупувала частину Донецької і Луганської областей.

У квітні 2022 року сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської і Харківської областей.

Наразі найінтенсивніші бої тривають на Донбасі, зокрема поблизу Бахмута Донецької області.