Зеленський відреагував на обстріл порту Одеси: Хоч би що обіцяла Росія, вона знаходитиме шляхи, як цього не виконувати

Україна не може бути країною, де є "заморожена" війна, зазначив Зеленський
Фото: president.gov.ua
Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з делегацією Палати представників Конгресу США 23 липня відреагував на ракетний удар російських окупантів по одеському порту менш як за добу після досягнутих у Стамбулі домовленостей щодо експорту українського зерна.

Главу держави цитує пресцентр Офісу президента.

"Це свідчить лише про одне: хоч би що говорила й обіцяла Росія, вона знаходитиме шляхи, як це не виконувати. Геополітично, зброєю, криваво або ні, але в неї є декілька векторів, як вона завжди діє", – сказав Зеленський.

Саме тому Україна не може бути країною, де є заморожена війна, додав президент.

Як зазначають на сайті президента України, Зеленський провів зустріч із делегацією Палати представників США на чолі з головою Комітету збройних сил Адамом Смітом.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

23 липня російські окупанти атакували Одеський морський торговельний порт крилатими ракетами типу "Калібр". За інформацією оперативного командування "Південь", дві ракети збили сили протиповітряної оборони, дві влучили в об'єкти інфраструктури порту. Нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко повідомив, що в порту була пожежа.

У МЗС України назвали атаку " плювком" президента РФ Володимира Путіна "в обличчя генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу і президенту Туреччини Реджепу Ердогану", який доклав величезних зусиль для досягнення угоди про експорт українського зерна. Спікер МЗС Олег Ніколенко закликав ООН і Туреччину забезпечити дотримання Росією своїх зобов'язань щодо безпечного функціонування "зернового коридору".

У Мінагрополітики України повідомили, що в порту було зерно для експорту.