Зеленський: За цей тиждень ЗСУ та розвідка досягли потужних результатів у знищенні логістики російської армії

Зеленський: Робимо все, щоб отримати ще більше ефективної та сучасної зброї
Фото: president.gov.ua
Російські окупанти, знаючи, що програють українцям у прямих боях, роблять ставку на артилерію та тотальні обстріли, але і за таких умов ЗСУ стримують їх на Донбасі, у Харківській і Миколаївській областях, зазначив президент Володимир Зеленський. Про це він сказав 6 серпня у вечірньому зверненні, опублікованому Офісом президента.

"За цей тиждень Збройні сили України та наша розвідка досягли потужних результатів у знищенні логістики російської армії, тилових баз окупантів", – сказав він.

Президент подякував партнерам, які постачають Україні необхідну зброю. Він зазначив, що, зокрема, цього тижня було погоджено черговий пакет підтримки від США, до якого входять і боєприпаси для реактивних систем залпового вогню HIMARS.

"Дуже дякую. Усі вони застосовуються максимально точно та з користю для загальної стратегії нашої оборони. Робимо все, щоб отримати ще більше ефективної та сучасної зброї", – сказав Зеленський.

Він нагадав, що цього тижня вдалося відновити морський експорт української агропродукції. На думку Зеленського, ще "дуже рано давати загальні оцінки процесу". Водночас, зазначив він, відновлення роботи портів – позитивно для України та її партнерів, а якщо партнери гарантують безпеку постачання, це справді врегулює глобальну продовольчу кризу.

"Проте ключовий ризик – безпековий – досі не знято. Загроза російських провокацій і терактів залишається. Це мають усвідомлювати всі"наголосив президент.

Зеленський також нагадав, що відновлення морського експорту стало можливим завдяки насамперед українським воїнам, які захищають Одеську область і забезпечили визволення острова Зміїного.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого. На початку квітня окупантів вигнали з північних областей України, бої тривають на сході й півдні країни.

Після отримання від західних партнерів сучасної зброї, зокрема американських реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) M270 і HIMARS із ракетами дальністю до 70 км, ЗСУ знищили низку складів боєприпасів на тимчасово окупованій території, а також казарми, де розміщувалися російські військові.

25 липня міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що ЗСУ з HIMARS знищили приблизно 50 складів боєприпасів російських окупантів.

4 серпня у Генштабі ЗСУ повідомили, що протягом тижня українські військові знищили за допомогою HIMARS і MLRS 10 пунктів управління окупантів, приблизно 15 складів і логістичних баз.