Жертвами російської агресії в Україні стали десятки тисяч людей – МВС

Про кількість загиблих українців Монастирський розповів главі МВС Туреччини
Фото: ЕРА
Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський 19 квітня провів телефонну розмову з міністром внутрішніх справ Туреччини Сулейманом Сойлу. Про це пресслужба МВС проінформувала у Facebook.

Як ідеться у релізі, Монастирський розповів співрозмовнику, що РФ в Україні застосовує всі види артилерії, ракет та авіабомб, зокрема фосфорні бомби та інші боєприпаси, заборонені міжнародним правом.

"Також міністр повідомив, що жертвами російських окупантів стали вже десятки тисяч людей", – ідеться у повідомленні.

Монастирський назвав дії росіян терором і пообіцяв, що всі воєнні злочини РФ будуть розслідувані.

Також міністри говорили про можливість скеровування в Україну турецьких спеціалістів і передання спеціалізованої техніки для розмінування та робіт із відновлення України.

"Український народ цінує зусилля президента Туреччини Реджепа Ердогана та турецького народу щодо всебічної підтримки України, надання технічної допомоги у розмінуванні, відновлювальних роботах і гуманітарній допомозі. Завдяки незламному духу української армії та всього українського народу, а також підтримці міжнародних партнерів наша держава дає гідну відсіч російським загарбникам на всіх фронтах", – сказав Монастирський.

Сойлу, як пише пресслужба МВС, сказав, що у народу та уряду Туреччини "розривається серце від подій в Україні".

"Сойлу зазначив, що турецька сторона завжди підтримувала незалежність і територіальну цілісність України. Тому Туреччина буде надавати Україні всебічну підтримку у боротьбі з ворогом", – ідеться у релізі.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

ООН підтвердила загибель більше ніж 2 тис. цивільних осіб в Україні. В організації зазначають, що реальні цифри є значно вищими.