Жодного постачання будь-яких літаків у нас ще не було – Зеленський

Зеленський: На сьогодні я підтверджую, що потеплішали відносини із Заходом і ми бачимо намагання збільшити підтримку й у напрямку важкої техніки

Фото: president.gov.ua
Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю французькому телеканалу BFM TV, опублікованому 21 квітня в офіційному Telegram-каналі Офісу президента, повідомив про те, що в Україну наразі не надійшло жодного винищувача від союзників у межах військової допомоги.

Зеленський також зазначив, що відносини України із Заходом після повномасштабного вторгнення Росії покращилися.

"По факту, винищувачів у нас немає. Жодного постачання будь-яких літаків у нас ще не було. На сьогодні я підтверджую, що потеплішали відносини із Заходом і ми бачимо намагання збільшити підтримку й у напрямку важкої техніки. Ми очікуємо це і думаємо, що це є правда і все це буде в нас. Поки що ми маємо те, що маємо", – сказав президент.

Зеленський також відповів на запитання про те, чи надходить в Україну необхідне озброєння від Франції у достатній кількості.

"Ми вдячні Франції за те, що вона нас підтримує, і іншим країнам ЄС вдячні, і Британії, і США. Що стосується конкретики щодо Франції, ми отримали медичну допомогу, отримали гуманітарну допомогу і дуже очікуємо на військову допомогу. Це є правда. Ми бачимо листи щодо конкретних речей, і ми чекаємо на це. Скажу вам відверто, я вірю народу Франції і вірю керівництву вашої держави, що ми зможемо все ж таки все це отримати і це збільшить потужність нашої обороноздатності", – наголосив президент.

Він відмовився розголошувати деталі, яке саме озброєння постачатиме Франція Україні.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Військову допомогу Україні надає понад 30 країн, повідомляв держсекретар США Ентоні Блінкен 7 квітня.

13 квітня президент України Володимир Зеленський у зверненні до союзників опублікував перелік озброєння, необхідного Україні для продовження війни з Росією. До нього увійшли бойова авіація, артилерійські комплекси та боєприпаси до них, реактивні системи залпового вогню, бронетехніка (зокрема танки), а також системи протиповітряної оборони.

19 квітня представники країн НАТО та Євросоюзу провели нараду щодо масштабного вторгнення Росії в Україну, після чого Великобританія, США та Канада оголосили про рішення надати Україні артилерійські системи.