ЗСУ знищили російський гелікоптер з окупантами на острові Зміїний. Відео

ЗСУ знищили "ворожий вертоліт з орками", зазначив Братчук (фото ілюстративне)
Фото: Минобороны России / Facebook
Оперативне командування (ОК) Збройних сил України (ЗСУ) "Південь" 8 травня опублікувало у Facebook відео знищення бойового вертольота російських окупантів на тимчасово захопленому острові Зміїний.

"Не можна припинити це робити: женемо ворога з кожного клаптика нашої землі, навіть із маленького острова, із моря, ще й із повітря. Уперед – до перемоги України!" – ідеться в повідомленні.

За словами спікера Одеської обласної державної (військової) адміністрації Сергія Братчука, острів Зміїний – "негостинний для мокшан і став морською Чорнобаївкою [Херсонської області]".

"Мінус" ворожий вертоліт з орками", – прокоментував відео Братчук.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

27 квітня командування ЗСУ "Південь" повідомляло про удар по позиціях російських окупаційних військ на острові Зміїний, унаслідок якого "корабельне угруповання флоту противника переформатовано у бік зменшення".

30 квітня ЗСУ розбили три зенітні установки, зенітно-ракетний комплекс "Стріла-10", а також машину зв'язку окупантів на острові. "Додатково світ став чистішим на 42 рашисти", – поінформувало командування "Південь".

2 травня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що ЗСУ за допомогою БПЛА Bayraktar знищили два російські катери типу "Раптор" біля Зміїного.

3 травня українські військові показали, як із Bayraktar знищили склад боєкомплектів та командний пункт окупантів на острові.

6 травня ОК "Південь" повідомляло про знищення російської техніки на Зміїному, зокрема ЗРК "Тор".

8 травня командування "Південь" поінформувало про знищення ЗСУ трьох катерів окупантів біля острова Зміїний напередодні, ще один було пошкоджено. "46 рашистів зі складу екіпажу та десанту відмінусовані від живої сили ворога", – зазначили українські військові.