ЗСУ знищили станцію радіолокації окупантів, розташовану більше ніж за 100 км від позицій українських військових

ЗСУ знищили техніку російських загарбників у Херсонській області
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

Українські військові знищили станцію радіолокації російських окупантів. Про це 20 липня у Facebook поінформувала пресслужба Сухопутних військ Збройних сил України.

"У Лазурному знищили надсучасну російську радіолокаційну станцію 48Я6-К1 "Підліт". Найцікавіше те, що знищили її в Херсонській області, більш ніж за 100 км від позицій, які зараз займають ЗСУ", – ідеться в повідомленні.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після отримання від західних партнерів сучасної зброї, зокрема американських РСЗВ MLRS та HIMARS із боєприпасами дальністю до 70 км, ЗСУ знищили низку складів боєприпасів загарбників на тимчасово окупованій території, а також казарми, де розміщувалися російські військові.

Міністр оборони України Олексій Резніков розповідав, що США задоволені тим, наскільки точно Україна б'є з HIMARS по окупантах. За даними Міноборони, протягом останніх тижнів HIMARS знищили понад 30 російських військових об'єктів на передовій.

Міністр оборони України переконаний, що західні партнери, переконавшись у точності використання Україною ракетних систем HIMARS, нададуть ЗСУ боєприпаси для стрільби із цих систем на 300 км.