Ексневістка Ющенка заявила, що не має стосунку до крадіжки грошей із молдовських банків

Ющенко: Молдова від мене залишилася, як і раніше, так само далеко, як і до цих фейкових статей
Фото: liza_u / Instagram

Детективи американської компанії Kroll, які ведуть розслідування крадіжки грошей із молдовських банків, заявили, що на рахунок колишньої невістки третього президента України Віктора Ющенка Єлизавети у США з виведених грошей було переказано $50 тис. Жінка стверджує, що "нічого такого" на її рахунки не надходило.

Колишня невістка третього президента України Віктора Ющенка Ліза Ющенко заявила в Instagram, що не має жодного стосунку до крадіжки грошей із молдовських банків.

Жінка стверджує, що інформацію про свою причетність до крадіжки грошей із молдовських банків вона побачила у ЗМІ.

"Знаючи напевно, що нічого такого на жодні мої рахунки не надходило, усе одно зв'язалася зі своїми банками й перевірила. Як я і передбачала, Молдова від мене залишилася, як і раніше, так само далеко, як і до цих фейкових статей. Тому цілком офіційно заявляю, що ні я, ні мій чоловік не маємо жодного стосунку до того, що журналісти так старанно намагаються видати за своє розслідування", – написала вона.

Детективи американської компанії Kroll, які ведуть розслідування крадіжки грошей із молдовських банків, заявили, що на рахунок Єлизавети Ющенко у США з виведених грошей було переказано $50 тис.

Як пише "Європейська правда", у 2015 році в Молдові з'ясували, що із трьох банків – Banca de Economii, Banca Sociala і Unibank, які контролювали майже половину ринку банківських послуг, – було виведено за кордон приблизно мільярд доларів.

Банки ліквідували, а кошти вкладникам і економічним агентам повернули з коштів активів держави. Розслідуванням ситуації за рішенням Національного банку Молдови у 2015 році зайнялася міжнародна компанія Kroll.

Парламент Молдови створив спеціальну комісію з розслідування всіх обставин крадіжки коштів із молдовської банківської системи.

Андрій Ющенко і Єлизавета Єфросиніна одружилися в липні 2009 року, наприкінці 2012 року пара розлучилася.