На Кіпрі підтвердили перші випадки коронавірусу. Це була остання країна ЄС без хворих

Понад 3500 тисячі людей загинуло від коронавірусної інфекції в усьому світі
Фото: pixabay.com

На території Кіпру підтвердили два випадки коронавірусної інфекції. Один із заражених – медичний працівник.

Міністр охорони здоров'я Кіпру Константінос Іоанну повідомив, що у країні підтвердили перші два випадки зараження коронавірусом. Про це він написав 9 березня у Twitter.

"На жаль, у нас уже є перші два підтверджені випадки коронавірусу на Кіпрі. Немає причин для паніки, але необхідні настороженість і дотримання заходів самозахисту", – написав він.

На сайті бюро друку та інформації Республіки Кіпр уточнили, що одним із хворих є медичний працівник.

"Через побоювання, висловлені громадянами після підтвердження коронавірусу в медичного працівника, з'ясувалося, що процес виявлення близьких контактів лікаря з пацієнтами або колегами вже розпочали у співпраці із самим пацієнтом", – ідеться в повідомленні.

Донедавна Кіпр залишався єдиною державою ЄС, де не було виявлено коронавірусу.

Поширення коронавірусної інфекції COVID-19 почалося у грудні 2019 року в китайському Ухані.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу SARS-CoV-2, який спричиняє хворобу COVID-19, медичною надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення. 24 лютого у ВООЗ не відкинули, що вірус може спричинити пандемію, а 9 березня назвали її цілком реальною.

Станом на початок доби 9 березня кількість жертв коронавірусу в Китаї сягнула 3119. Вилікували 58 600 людей, загальна кількість хворих від початку спалаху захворювання сягнула 80 735. Водночас кількість нових випадків щодня знижується.

За даними ВООЗ, станом на 8 березня за межами материкового Китаю коронавірусом заразилося 24 727 осіб у 101 країні. Загиблих від COVID-19 наразі 484, протягом доби померла 71 людина.