Пілотів згорілого Sukhoi Superjet 100 усунули від польотів

У Шереметьєві в SSJ 100 загинули десятки людей
Фото: ЕРА

Командир і другий пілот згорілого в московському аеропорту Шереметьєво SSJ 100 пережили сильний стрес, і медики не рекомендують їм сідати за штурвал, повідомляє "Интерфакс".

Пілоти лайнера Sukhoi Superjet 100, який зазнав аварії в аеропорту Шереметьєво, тимчасово припинили пілотувати літаки "Аерофлоту", повідомило 17 червня агентство "Интерфакс" із посиланням на джерело.

Співрозмовник агентства пояснив, що командир і другий пілот пережили сильний стрес, і медики поки не рекомендують їм сідати за штурвал. Льотчики мають пройти курс лікування та відновлення. Поки невідомо, чи зможуть вони повернутися за штурвал і коли це станеться.

Розслідування катастрофи може тривати не менше ніж рік. 14 червня було опубліковано проміжний звіт щодо причини катастрофи. У документі немає вказівок на несправності техніки, окрім вимкнення автопілота та зв'язку після влучання блискавки. У звіті також ідеться, що причиною катастрофи стала помилка пілотів.

SSJ 100 – перший пасажирський літак, розроблений у Росії після розпаду СРСР. Його експлуатують із 2008 року. Цей літак є в авіапарку кількох російських перевізників та однієї авіакомпанії з Мексики.

5 травня SSJ 100, який летів рейсом SU1492 Москва – Мурманськ, здійснив жорстке приземлення в Шереметьєві. Літак повернувся в аеропорт вильоту через НП, імовірно, пов'язану з ударом блискавки. Пресслужба "Аерофлоту" поінформувала, що двигуни лайнера загорілися після приземлення.

Із 78 осіб, які перебували на борту, загинула 41. СК Росії розглядає кілька версій катастрофи літака Sukhoi Superjet. Серед них – недостатня кваліфікація пілотів і диспетчерів, несприятливі метеоумови, несправність літака.

Після катастрофи у РФ уже фіксували кілька інцидентів із літаком SSJ 100. Співвласник російської авіакомпанії S7 Airlines Владислав Фільов повідомив, що "льотчики починають звільнятися" через те, що їх уважають винними в інцидентах із літаками.