Пєсков заявив, що Путін із Меркель обговорять реалізацію спільних проектів "з урахуванням загроз із боку третіх країн"

Переговори Путіна та Меркель відбудуться в Берліні 18 серпня
Фото: ЕРА

18 серпня в Берліні відбудеться зустріч канцлера Німеччини Ангели Меркель із російським президентом Володимиром Путіним. За словами спікера Кремля Дмитра Пєскова, основними питаннями на переговорах будуть Україна, Сирія та "Північний потік – 2".

Під час зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель російський президент Володимир Путін обговорить, зокрема, українське питання. Про це повідомив журналістам речник Кремля Дмитро Пєсков, пише ТАСС.

За його словами, співрозмовники обговорять реалізацію спільних проектів "з урахуванням загроз із боку третіх країн", а також питання, пов'язані з воєнними конфліктами в Україні та Сирії.

Переговори Путіна та Меркель відбудуться в Берліні 18 серпня.

Німеччина підтримує будівництво Росією "Північного потоку – 2" – другого газопроводу, який з'єднає країни дном Балтійського моря. Протяжність маршруту – понад 1200 км, потужність нового трубопроводу становитиме 55 млрд м&³3; газу на рік. Вартість проекту – €9,5 млрд, його навпіл фінансують російський "Газпром" і п'ять європейських компаній. У "Газпромі" прогнозують, що "Північний потік – 2" введуть в експлуатацію до кінця 2019 року.

Німеччина, Фінляндія та Швеція дозволили зводити трубопровід на своїй території. Данія – поки що ні.

Влада України, Польщі, Угорщини, Молдови, Румунії, Чехії, Словаччини, Латвії, Литви та Естонії вважає "Північний потік – 2" загрозою для енергетичної безпеки Європи.

13 липня глава Білого дому Дональд Трамп назвав російський газопровід "жахливою трагедією". 16 липня після переговорів із президентом РФ Володимиром Путіним у Гельсінкі американський лідер заявив, що США доведеться конкурувати з "Північним потоком – 2".

18 липня сенатор від штату Вайомінг, республіканець Джон Баррассо передав у Конгрес США законопроект про санкції проти "Північного потоку – 2".

Представник Державного департаменту США Гізер Ноєрт зазначала, що іноземні підприємства, які працюють в російському енергетичному секторі, можуть потрапити під дію закону "Про протидію супротивникам Америки за допомогою санкцій", який у серпні 2017 року підписав президент США Дональд Трамп.