"Стоп Сорос". Парламент Угорщини схвалив пакет законів, через який тим, хто допомагає мігрантам, може загрожувати тюремний термін

Європейські структури засудили рішення парламенту Угорщини
Фото: wikipedia.org

Три антиміграційні законопроекти під спільною назвою "Стоп Сорос" підтримали депутати від керівної партії "Фідес" та ультраправої "Йоббік" . Прем'єр Віктор Орбан неодноразово звинувачував мільярдера і філантропа Джорджа Сороса у спробі "перетворення Угорщини на країну іммігрантів".

Національна асамблея Угорщини 20 червня ухвалила пакет законів для боротьби з нелегальною міграцією. Про це повідомило місцеве видання Index.

Три ініціативи, які підтримали представники керівної партії "Фідес" та ультраправої "Йоббік", узагальнили назвою "Стоп Сорос" – за ім′ям філантропа Джорджа Сороса. Прем'єр Віктор Орбан неодноразово звинувачував американського мільярдера у спробі "перетворення Угорщини на країну іммігрантів".

Згідно зі схваленими документами, окремих осіб або групи, які допомагають нелегальним мігрантам одержати дозвіл на перебування в Угорщині, може бути оштрафовано або ув'язнено.

Мігрантам заборонили клопотати про легалізацію в Угорщині, якщо вони намагаються потрапити туди не безпосередньо з країни втечі, а через інші держави.

Також конституцію країни доповнили положенням, яке забороняє організоване розселення мігрантів, – це відповідь Брюсселю, який намагається розподіляти біженців за квотами між усіма країнами Європейського союзу.

Правозахисники і низка європейських структур уже засудили нововведення.

Будапешт неодноразово саботував міграційну політику ЄС і намагався оскаржити її в суді.