"Цілий арсенал вилучено". Голова митного комітету Білорусі розповів про переміщення зброї з України в Росію

У Держприкордонкомітеті Білорусі казали: "Було потрібно поставити глухий заслін нелегальній діяльності через кордон"
Фото: Госпогранкомитет Беларуси / Twitter

За словами голови державного митного комітету Білорусі Юрія Сенька, білоруські митники перевірили інформацію про переміщення зброї з України в Литву, а потім більшими партіями – в Росію. Він зазначив, що після завершення операції у РФ вилучили автомати, пістолети, гвинтівки і приблизно 9 тис. боєприпасів.

Голова державного митного комітету Білорусі Юрій Сенько заявив 16 вересня в ефірі телеканала "Беларусь 1", що з України до Росії нелегально переправляли зброю.

За його словами, митниця й Комітет держбезпеки Білорусі змогли розкрити схему нелегального постачання зброї з України в Росію через білоруську територію.

Сенько розповів, що білоруські митники разом із КДБ перевірили інформацію про переміщення зброї з України в Литву, а потім більшими партіями – в Росію. Він зазначив, що підсумком операції стало вилучення на території РФ великої кількості автоматів, пістолетів, гвинтівок і приблизно 9 тис. боєприпасів.

Голова білоруського митного комітету підкреслив, що "цілий арсенал вилучили спецслужби на території Російської Федерації".

3 вересня президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Мінську довелося "наглухо" закрити кордон з Україною, "тому що ринув потік зброї". Офіційний представник Державного прикордонного комітету Білорусі Антон Бичковський пояснив: "Ішлося про те, що було потрібно поставити глухий заслін нелегальній діяльності через кордон. І це фактично зараз виконано".