У Калінінграді організатора пікету на захист філософа Канта запросили на розмову в Центр із протидії екстремізму

27 листопада біля будівлі БФУ пам'ятник Канту облили фарбою і розкидали листівки із закликом зривати таблички з "ім'ям ворога"
Фото: Оксана Майтакова / Facebook

Студент Балтійського федерального університету імені Іммануїла Канта Михайло Шипілов розповів, що силовики цікавилися, чому він вирішив організувати пікет на захист філософа.

У російському Калінінграді (колишній Кенігсберг) студента Балтійського федерального університету (БФУ) імені Іммануїла Канта Михайла Шипілова викликали в Центр із протидії екстремізму при МВС через організацію пікету на захист філософа. Про це Шипілов розповів у коментарі "Новому Калининграду".

27 листопада в Калінінграді невідомі облили рожевою фарбою пам'ятник Канту біля будівлі БФУ. Навколо пам'ятника розкидали листівки із закликом до студентів зривати таблички з "ім'ям ворога".

"Відхрестіться православним хрестом від цього ворожого імені, від німця, народ якого приніс нам так багато лиха", – закликали автори листівки.

Також невідомі облили фарбою могилу філософа.

Того самого дня Шипілов запропонував "ВКонтакте" зібрати якомога більше людей і провести мітинг біля могили Канта. Узяти участь в акції захотіли також жителі Санкт-Петербурга. За два дні співробітники спецслужб запросили студента "для розмови".

"Мене сьогодні вранці запросили у відділ із боротьби з екстремізмом для розмови щодо пікету. Викликом це назвати не можна, жодного примусу не було. Цікавилися, звідки я, як зв'язався з тими петербуржцями, чому вирішив організувати пікет, як додумався звернутися в адміністрацію", – розповів Шипілов.