У разі провалу переговорів із Пхеньяном США посилять санкції проти КНДР – Помпео

Помпео заявив, що США сподіваються на денуклеаризацію
Фото: ЕРА

Санкції проти КНДР діятимуть до "незворотної денуклеаризації" Корейського півострова, зауважив державний секретар США Майк Помпео.

Якщо дипломатичні зусилля не приведуть до відмови Північної Кореї від своїх ядерних програм, американські санкції проти КНДР буде посилено. Про це державний секретар США Майк Помпео заявив 7 червня в Білому домі на брифінгу, відео-епізод якого опубліковано у Twitter Державного департаменту США.

Він також зазначив, що єдиний результат, на який розраховує Вашингтон, – "повна, така, що піддається перевірці, і необоротна денуклеарізація Корейського півострова".

"Поки ми не досягнемо наших цілей, санкції, які поряд зі США наклав світ на режим, залишаться", – ідеться у твіті.

Зустріч президента США Дональда Трампа і глави КНДР Кім Чен Ина відбудеться 12 червня в Сінгапурі. Вона пройде в готелі "Капела" на острові Сентоса.

Із 2006 року Північна Корея здійснила шість випробувань ядерної зброї і десятки запусків балістичних ракет. Проти країни ввели санкції США, Євросоюз і низка країн, обмежувальні заходи неодноразово розширювали.

У квітні 2018 року Кім Чен Ин оголосив про припинення ядерних і ракетних випробувань заради діалогу з Південною Кореєю та США. На підтвердження своїх мирних намірів у КНДР демонтували ядерний полігон Пунгері.