У США заарештували колишнього військового, підозрюваного в нападі на посольство КНДР у Мадриді – ЗМІ

Напад на посольство КНДР у Мадриді стався в лютому
Фото: ЕРА

У лютому цього року стався напад на посольство КНДР у Мадриді. У США 18 квітня затримали першого ймовірного учасника атаки на дипмісію, пише Reuters.

Влада США заарештувала колишнього морського піхотинця США, який є членом групи, що імовірно, скоїла напад на посольство Північної Кореї в Мадриді в лютому цього року. Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на власні джерела.

Крістофера Ана затримали 18 квітня, 19 квітня він постав перед судом Лос-Анджелеса.

Окрім того, правоохоронці США провели обшуки в будинку в Адріана Гонга, якого вважають лідером групи Free Joseon ("Цивільна оборона Чхолліма"). Ця організація виступає за повалення лідера КНДР Кім Чен Ина, саме вона взяла на себе відповідальність за напад на посольство в Мадриді.

На момент обшуків Гонга вдома не було. Більше жодних подробиць агентство не наводить.

У міністерстві юстиції США відмовилися коментувати ситуацію агентству.

У міністерстві закордонних справ КНДР вимагають від США розслідувати "серйозний теракт", який стався в посольстві Північної Кореї в Іспанії 22 лютого.

Згідно з інформацією північнокорейського зовнішньополітичного відомства, співробітників посольства били і катували, а з дипустанови вкрали засоби зв'язку.

"Незаконне вторгнення, напад і грабіж дипломатичного представництва – серйозне посягання на державну владу та грубе порушення міжнародного права, і таких дій у жодному разі не можна допустити в міжнародній спільноті", – ідеться в повідомленні.