У ЄС кожен четвертий випадок смерті пов'язаний із раком – Єврокомісія

У ЄС заявили, що інвестують в інновації, які дадуть можливість вирішувати глобальні проблеми
Фото: ЕРА

У Єврокомісії заявили, що зосередяться на підтримці досліджень щодо профілактики і лікування раку.

Європейський союз планує підтримати дослідження, присвячені лікуванню раку, повідомила 20 липня у Facebook пресслужба Єврокомісії.

"У ЄС кожен четвертий випадок смерті пов'язаний із раком. Ми підтримуємо розроблення рішень для штучного інтелекту щодо профілактики та лікування раку в межах нашої основної програми досліджень і розробок Horizon 2020", – зазначили в Єврокомісії.

У пресслужбі підкреслили, що інвестують в інновації, які дадуть змогу вирішувати глобальні проблеми.

У 2015 році американські вчені дійшли висновку, що рак виникає у людей через випадковий поділ клітин. На думку фахівців, виникнення хвороби не пов'язано з генетикою, навколишнім середовищем або способом життя.

У лютому 2016 року вчені зі США заявили про винахід потенційно революційної терапії для боротьби з раком, яка може забезпечити тривалу протидію рецидивам. За словами дослідників, лікування із застосуванням генетично модифікованих імунних клітин, або так званих Т-лімфоцитів, майже в 90% випадків приводило до повного відновлення пацієнтів, у яких діагностували рак крові на останній стадії.

У вересні 2017 року управління з контролю за продуктами і ліками США схвалило експериментальну генну терапію для лікування раку.

У 2018 році вчені з Інституту Людвіга з дослідження раку з'ясували, що вживання харчової соди дасть змогу підвищити ефективність хіміотерапії.

У лютому 2019 року британські вчені повідомили про створення нових ліків проти раку, які діють як "троянський кінь".