"Вони спочатку нехай космос опанують". Данілов прокоментував пропозицію Рогозіна вдарити космічною ракетою по Україні

РФ не здатна займатися космічною програмою, її вже перегнали інші країни, зазначив Данілов
Фото: Рада національної безпеки і оборони України / Facebook

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов скептично ставиться до здатності РФ завдати удару по Україні космічною ракетою-носієм. Про це він сказав 24 жовтня в ефірі національного телемарафону, який транслювали в YouTube телеканала "Рада".

Коментуючи публікацію німецького видання Bild, чиновник заявив: "Це сталося тоді, коли [ексглава "Роскосмосу" Дмитро] Рогозін отримав у дупу. Ця ситуація нам була давно відома. Ну а ці мрії, що з космосу сюди запускати ракети на наше велике місто... Вони нехай спочатку космос опанують. Ми бачимо сьогодні, що деякі країни вже перегнали Росію. Росія не здатна займатися космічною програмою. Те, що в них відбулося з місячною програмою... Мова йде про те, що деградаційні процеси на території Росії потихеньку починають набирати обертів".

Контекст:

Bild, посилаючись на записи розмов Рогозіна з главою дочірнього підприємства "Роскосмосу" "Ракетный центр Прогресс" Дмитром Барановим, написав 24 жовтня, що представники країни-агресора обговорювали можливість переобладнати ракету-носій "Союз" так, щоб вона після запуску не досягла орбіти, а впала на велике місто в Україні, імовірно, Київ. Рогозін, за даними видання, у січні 2023 року озвучив цю пропозицію президенту країни-агресора Володимирові Путіну, але як він відреагував на це – невідомо.