Фейгін: Якийсь "кріт" є, але я не думаю, що це дуже близька людина до Путіна

США заздалегідь попереджали владу України про те, що Путін готується до повномасштабного вторгнення
Фото: ЕРА

У російській владі є людина, яка працює на Захід, проте вона навряд чи входить до найближчого оточення президента РФ Володимира Путіна. Таку думку в інтерв'ю головній редакторці інтернет-видання "ГОРДОН" Олесі Бацман висловив російський юрист, блогер Марк Фейгін.

Він підкреслив, що США застерігали щодо підготовки повномасштабного вторгнення Росії в Україну задовго до того, як це сталося.

"Я думаю, що якийсь "кріт" є. Але я не думаю, що це дуже близька людина до Путіна. Знову ж таки, ми відштовхуємося від того, що це якийсь просто ось чистий шпигун, адже це можуть бути конфіденти, які, загалом, великих секретів не розповідають, але політичну ситуацію вони досить точно передають. Плюс – знаєте, чим славляться американці? Як розвідка вони дуже технологічні. Ось подумайте самі. Ходить дружина такого начальника Генштабу, чи заступника начальника Генштабу, або, там, заступника очільника КДБ, члена колегії ФСБ Росії, якогось генерала. Неважливо. Навіть не називатиму прізвища – прізвище всі знають. І вона ж розмовляє телефоном і з чоловіком, і з дітьми, і з родичами, і з масажисткою... Будь-який телефон, будь-який зв'язок, будь-який "еплівський" телефон – ви ж розумієте – прозорий для американських спецслужб. За їхнього технологічного рівня", – зазначив Фейгін.

Окрім того, за його словами, сім'ї російських високопосадовців користуються поштою та іншими електронними ресурсами, до яких має доступ американська сторона.

"А крім доступу до інформації, потрібна її правильна аналітика, тобто дослідити те, що дійсно цінне. І цим американці – треба віддати їм належне – вирізняються просто неймовірно більшою мірою, ніж будь-які інші розвідки. Саме технологізмом. Тому я припускаю, що, окрім усіх "кротів", важливий обсяг інформації виходить із цих досягнень диджиталізації: цифрового XXI століття, яке загалом у своїй основі має американську природу. Скажімо прямо, усе головне – від інтернету до девайсів, від комп'ютерів до мікрочипів – це все загалом американський винахід. І думати, що американці цього не використовують для отримання доступу до розвідінформації, було б наївно. Особливо коли ціна питання – ядерна війна, термоядерна війна", – наголосив Фейгін.

Відео: Алеся Бацман / YouTube

Контекст:

США заздалегідь попереджали владу України про підготовку РФ до повномасштабного вторгнення, яке розпочалося 24 лютого.

Український військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов заявляв, що представники західних розвідслужб добре знають про наміри президента РФ: "Коли закінчується в бункері у Путіна нарада, за п'ять хвилин стенограма лежить на столі в західних розвідслужб".