У глави Слідкому РФ Бастрикіна був денщик, який витирав йому п'яні шмарклі років 20. Потім Бастрикін його "здав" – Максакова

Максакова розповіла про роль Максименка біля Бастрикіна
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Колишнього главу управління власної безпеки Слідчого комітету країни-агресора РФ Михайла Максименка російські ЗМІ називали "правою рукою" глави Слідкому Олександра Бастрикіна. Про це в інтерв'ю головній редакторці інтернет-видання "ГОРДОН" Олесі Бацман розповіла російська оперна співачка, колишня депутатка Держдуми РФ від "Единой России" Марія Максакова.

"Максименко – це був просто денщик його, який за ним витирав його п'яні шмарклі. Я навіть не можу пояснити, як це можливо, що Слідчий комітет очолює п'янь, яка, по суті, набагато більше любить, зачинивши на подвійний замок двері свого кабінету, дістати гітару й декламувати присутнім свої віршики й наввипередки доводити, хто більше вип'є і всяке таке інше", – розповіла вона.

За її словами, Максименко був біля Бастрикіна приблизно 20 років.

"Він уже був у якомусь званні, і Бастрикін його "здав", – сказала Максакова, маючи на увазі справу про одержання хабарів, зокрема від "злодія в законі" Шакро Молодого.

Вона додала, що Максименко був контужений після аварії в "Невському експресі" (це сталося 2007 року).

"Та навіть якби вони хотіли передавати хабар, то, я думаю, Максименко був би останнім, через кого б вони це робили, бо він контужений", – зазначила Максакова.

Контекст:

Максименка, його заступника Олександра Ламонова й першого заступника начальника Головного слідчого управління Слідкому РФ у Москві Дениса Нікандрова затримали 19 липня 2016 року після обшуків у московському управлінні Слідчого комітету. Пізніше їх заарештували. Їм інкримінували одержання хабарів в особливо великому розмірі.

Затримані проходили у справі Захарія Калашова (Шакро Молодого), якого також заарештували. За версією слідства, високопоставлені слідчі за гроші намагалися організувати вихід на волю соратників Калашова.

Пізніше Максименка засудили до 14 років ув'язнення. У листопаді 2023 року його виявили мертвим у колонії (він нібито наклав на себе руки), писала "Зона".