Ізраїль повідомив про ліквідацію двох високопоставлених членів ХАМАС. Відео

Бойовиків ХАМАС убила з повітря ізраїльська авіація, зазначили в ЦАХАЛ
Фото: צה"ל - צבא ההגנה לישראל / Facebook (ілюстративне)

Армія оборони і служба безпеки Ізраїлю ліквідували у Дженіні на Західному березі річки Йордан двох високопоставлених терористів палестинського угруповання ХАМАС. Про це пізно ввечері 17 серпня поінформував ЦАХАЛ у Telegram.

Повідомляють, що обох бойовиків убили з повітря авіацією під час спільної операції ЦАХАЛ і ШАБАК.

За даними Армії оборони Ізраїлю, один із бойовиків – Ахмед Абу Ара з Акаби – неодноразово брав участь у нападах і займався виробництвом вибухових речовин із терористичною метою.

Інший бойовик на ім'я Рафат Доасі був членом військової інфраструктури ХАМАС, додали в ЦАХАЛ.

Армія оборони Ізраїлю опублікувала відео авіаудару, внаслідок якого ліквідували високопоставлених терористів ХАМАС.

Контекст:

7 жовтня 2023 року бойовики ХАМАС здійснили масований ракетний обстріл південних і центральних районів Ізраїлю, вторглися на територію країни, убили сотні мирних жителів і захопили заручників. Ізраїль у відповідь розпочав контртерористичну операцію, а потім наземну операцію у секторі Гази.

Після вбивства очільника політбюро ХАМАС Ісмаїла Ханії в Ірані 31 липня 2024 року, коли той перебував у Тегерані на інавгурації іранського президента Масуда Пезешкіана (Іран і ХАМАС звинувачують у вбивстві Ханії Ізраїль), новий лідер палестинського угруповання повідомив Ізраїль про готовність до припинення вогню.